Tocanita de pui cu galuste din cartofi

de simona72 in Pui, 19 Feb 2015 | 12206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru tocanita:
  • 2 pulpe superioare
  • 2 pulpe inferioare
  • 2 aripi de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat marunt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei copt
  • 2 rosii
  • 500 ml suc de rosii
  • pentru galuste:
  • 4 cartofi
  • 80 gr branza tare de capra sau oaie
  • 50 gr unt gras
  • sare dupa gust
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • 200 gr cascaval ras
  • pentru decor: 1-2 fire ceapa verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu galuste din cartofi:

Pentru tocanita: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de masline. Se taie ardeiul julien si se adauga la ceapa si se lasa sa se caleasca 1 minut. Se adauga carnurile de pui, se amesteca si se lasa pana se albeste carnea. Se adauga sucul de rosii, concentratul si pasta de ardei copt. Se lasa pe 40 minute. Se asezoneaza cu sare, piper, busuioc, se amesteca si se lasa putin pe foc sa se intrepatrunda aromele. Se pune tocanita intr-un vas termorezistent, desupra se presara rosiile taiate cubulete.

Pentru galuste: se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. In vasul robotului de bucatarie punem branza, dam cateva pulsatii robotului atat cat branza este bine sfaramata. Adaugam cartofii fierti, untul, oul, sare, pornim robotul si lasam pana toate ingredientele sunt bine maruntite si amestecate. La urma adaugam faina si mai dam cateva pulsatii robotului. Cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari il punem intr-o farfurie. Cu o lingura luam din compozitia pentru galuste, punem peste cascaval si cu mainile formam galuste invelite in cascaval. Punem galustele in vas peste tocanita. Cand am terminat toate galustele de format si pus in vas, dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana galustele sunt rumene deasupra. Presaram deasupra ceapa verde tocata feliute.

Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

de preferat sa aveti o branza tare cu gust intens

2

este o mancarica care se poate adapta in functie de ingredientele avute...de exemplu: se poate face si fara carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu galuste din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

19.02.2015, 21:50

Vai de viata mea cat de bine poate arata...Bravoooooo

pity19 1

19.02.2015, 23:29

Bun! Mie nu imi place ceapa , dar se poate fara!

Teo 1

20.02.2015, 22:14

Simona,e de luat serios in seama...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui si maruntaie de pui